Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2009 17:29 - 7 юни 2009г., 20.00ч.: победа на ДПС
Автор: leroisalomon Категория: Политика   
Прочетен: 11616 Коментари: 24 Гласове:
0

Последна промяна: 28.05.2009 16:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Иво Христов 7 юни 2009г., 20.00ч.: победа на ДПС Политическа фикция с немалки шансове да се превърне в реалност ДПС води в сондажите за евровота, довери ми един приятел. Повярвах му, макар че е социолог. Несериозно е да се коментират слухове, ще речете. Принципно съм съгласен, но сериозно ли е да се коментира стъкмистика? Не, нали? Тъкмо с това ни заливат агенциите напоследък. В годините на соца слуховете често бяха по-достоверни от официалната информация. В ерата на ПР и социологическите манипулации слуховете си остават по-здравословна провокация към мисълта от наукоемките лъжи. Спомнете си драматичната вечер на 20 май 2007г. Изборният прощъпулник на ГЕРБ. Тогава бебе Бойко не посегна към микрофоните, а ги загърби обиден. Предредили го с пресконференциите. Темето на Станишев лъщеше ослепително, след като Доган му остъпи правото да говори първи. В 20.00ч резултатите оставаха неясни, ДПС май водеше, сетне нещата се понаредиха, но финалното подреждане: ГЕРБ, БСП, ДПС бе някак смутолевено. Доган рече от трибуната, че „ДПС няма интерес да е първа сила”. Прозвуча като премерено политическо великодушие към опонентите. Демек не потенциалът е кът, а интересът е друг. Тъй беше тогава, но дали това остава вярно и днес? Две години по-късно ГЕРБ вече е загубила своята политическа девственост, а Доган надмогна и последните остатъци от политически свян.
 
Знайно е, че ниската избирателна активност е в изгода на ДПС. През 2007г. тя беше 28.60%. През юни тя едва ли ще е по-голяма. Омерзението от политиката е в апогея си. Нивото на дебатите е под санитарния минимум. Митингите на социалистите пустеят. Харизмата на Борисов прегоря. Сините и жълтите вече са в червената книга на застрашените видове. АТАКА показва мускули, но това е още една причина за мобилизация на ДПС. Да не подценяваме и възмутително високите заплати на евродепутатите, които ще възгещисат хиляди пенсионери да се разходят до урните.
Потенциалът е налице. Остава да видим дали Доган има мотивацията за победа. Отговорът е да. ДПС изживя трудни моменти след мистериозната смърт на Ахмед Емин в сараите на Сокола. Мнозина съзряха в случая възможност Доган да бъде изместен от играта. Заченат в лабораториите на ДС, днес той е по-силен от своите създатели, което закономерно ги смущава. Опитаха, но не успяха. Победата на евроизборите е императив за ДПС по няколко причини. Тя би затворила политически казуса Емин, който вече бе затворен юридически. Победата  би дала силен аргумент на Турция в преговорите й с ЕС. Зер, вече има страна-член, България, в която де факто турска етническа партия печели избори в демократичен вот. При победа ще нарастне тежестта на ДПС в Анкара и Брюксел, а партията ще легитимира геополитическата си роля, която отдавна тихомълком играе. Най-подир победата на евроизборите е предмостие към добро представяне на националните избори през юли, на които ДПС се стреми към блокираща квота.  Да, победата на ДПС може да стимулира повече българи да се разходят до урните през юли, но това далеч не е сигурно. Тя обаче със сигурност ще засили АТАКА и ще направи още по-трудно съставянето на мнозинство в центъра, ако приемем, че в двата края на националистическата дъга са ДПС и АТАКА. Тогава ДПС ще стане неизбежен партньор. ЕС не ще АТАКА, но приема ДПС. Та затова депесарските тенори съживиха угрозата от нов възродителен процес, с половин уста допуснаха коалиция с ГЕРБ, а по мегданите в Делиормана Доган събира хиляди, които правоверния печат превръща в десетки хиляди. Не щеш ли, тъкмо сега и мюфтиите взеха да вопият срещу "негативизма спрямо исляма". Победата на ДПС на евровота ще промени коренно ситуацията преди парламентарните избори. Всички днешни проекции на политическите настроения за юли 2009 не отчитат психологическия фактор след нощта на евроизборите. Те ще остареят вечерта на 7 юни. Парламентарната кампания ще се превърне в националистическа говорилня. Унизените БСП и ГЕРБ ще изпаднат в ступор. Обърканото гражданство отсега е петимно да получи обяснение на неволите си, а единствен Сидеров му дава такова. Подкупващо с простотата си. Истината е далеч по-сложна, но не може да бъде изречена от гузни политици. Пустословието ще отстъпи място на истерията. А след истерията?


Тагове:   ДПС,   Доган,


Гласувай:
0



1. sabydise - ATAKA - ПОБЕДА
25.05.2009 17:35
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
ATAKA - ПОБЕДА
цитирай
2. boristodorov56 - След това -
25.05.2009 17:38
край с България!
цитирай
3. djgator - ако дпс победи,
25.05.2009 17:50
Не ни остава друг избор, освен- куфарите и..
цитирай
4. skribezium - leroisalomon,
25.05.2009 19:13
"Предсказанието" ти за резултатите от евровота е напълно реално. Това ще бъде огромна плесница, юмрук в лицето на големите партии. Но едва ли отново ще се стрестнат за България?
цитирай
5. mladatakist - Каквото и да си говорим
25.05.2009 19:17
АТАКА е най-малко опасното за сега,моето мнение е че е много по-добре да гласуваме за АТАКА,и те да спечелят изборите,от колкото да не гласуваме въобще и ДПС да спечелят защото половината нароод не е гласувал от страх...
цитирай
6. zemaria - absolyutno realno
25.05.2009 19:32
за съжаление, вървим със страшна сила към пророчеството http://zemaria.blog.bg/politika/2008/10/08/i-nie-za-prorochestvoto.241474
Тук ще припомня, знаеш това, че през 2005та , когато Атака изненада, в кавички, всички, в темата за пророчествата и на мн други места писах, че един ден, в съвсем близко бъдеще Сидеров ще стане премиер, помниш и " Утрото над Ножарево".
цитирай
7. анонимен - бачо Иван
25.05.2009 20:52
Какви куфари сънуваш приятел?Хайде всички да хукнем на някъде да се спасяваме по единично и да си оставим държавата .Същото са направили и евреите преди две хиляди и кусур години.И сега все още нямат истинска държава и са непрекъснато във война със всичките си съседи.Щото като са заминали други хора са се заселили там и те сега имат нотариални актове от повече от 500 години за тази земя...как да я дадат без бои на някой който преи две хиляди и кусур години си е стегнал куфарите и си е заминал дасе спасява по единично?!
цитирай
8. molinesia - Добър анализ,
25.05.2009 21:43
поздравления за което. Истината не може да се изрича от гузни политици-много добре казано. Те затова и са гузни, защото са фалшиви политици, политическо менте, което няма нищо общо с умението да се управлява, камо ли да се говори истината.
цитирай
9. sparhawk - ДПС
25.05.2009 22:38
наистина има шанс за победа, но си мисля, че този път Бойко ще вземе нещата чисто. Иначе очаквам Доган да бие червените си партньори.
цитирай
10. leroisalomon - Ето и поредната стъпка в предизб...
26.05.2009 10:46
Ето и поредната стъпка в предизборната ескалация на истерията:

http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=3650&sectionid=16&id=0000102
цитирай
11. анонимен - Така ще е, Иво
26.05.2009 15:15
Докато политиците от разните партии не помислят за проблемите на турското малцинство, а предпочитат за тези проблеми да се пазарят с ДПС, защото това им е по-удобно и лесно, така ще е.
цитирай
12. анонимен - Долу ДПС !!!
26.05.2009 15:27
Гласувайте съграждани, да свалим от власт престъпната тройна коалиция, да потърсим сметка за престъпленията им !!! Долу антиконституционната сган ДПС и изрода ДОган !!! АТАКА !!! ПОБЕДА !!!
цитирай
13. leroisalomon - Моля форумците да се въздържат от ...
26.05.2009 15:29
Моля форумците да се въздържат от квалификации като "изрод", "сган" и прочее по адрес на когото и да било.
цитирай
14. анонимен - относно изразните средства...
26.05.2009 16:07
Как бихте определили тогава групата активисти на ДПС , които с всякакви незаконни номера се опитват да спечелят изборите, как купуват гласове, как спонсорират пълчищата автобуси от южната ни съседка. Апропо - думата пълчища ще бъде ли цензурирана. На предишните президентски избори бях секретар на секционна изборна комисия, известно време след изборите беше установено, а и беше образувано наказателно производство във връзка със следното престъпление - случаи на двойно гласуване- един път лицето гласува с паспорта в Турция, втори път някой негов аркадаш тука с личната му карта, която са оставяли тука, защото не му е необходима там. Е как да наричам лицата , извършващи подобни престъпни деяния - мисля , че по удобна дума от сган няма. Как да наричам активистите на Доган , които манипулират съзнанието на Българските ни съграждани от турски етнически произход, както и на българомохамеданите - такива активисти на шайката ДПС аз наричам сган. Как да наричам главатарите на терористичната сбирщина ДПС, които целенасочено работят за ерозирането на българската национална идентичност и против българските национални интереси - тези лица аз наричам сган. И най накрая уважаеми приятелю - как да наричам главатаря на горепосочената сган - аз го наричам изрода Доган !!! Цензурирай ме ако искаш :)))
цитирай
15. leroisalomon - Ни най-малко не съм радетел за по...
26.05.2009 16:17
Ни най-малко не съм радетел за политкоректност. Наречете ги "престъпници", "манипулатори", наречете Доган "олигарх", но не се поддавайте на езиков бяс, защото сам ще берете плодовете му. Това имам предвид.
цитирай
16. анонимен - vitaminko
26.05.2009 19:57
Нека приемем, че ДПС спечели най-много места за евродепутати. Това би могло да активизира повече апатично настроени потенциални гласоподаватели да отидат до урните и да дадат глас против ДПС. Тогава ДПС рискува да загуби ролята на балансьор, която най-много им допада.
цитирай
17. sabydise - ATAKA - ПОБЕДА
26.05.2009 20:38
В Атака е истината,гласувайте и няма да съжалявате....Знам така казват всички обаче аз лично вярвам в лидера на АТАКА - Волен Сидеров - той е интелигентен човек-чел е много,казва истината на хората направо в очите.Не бих казала че си мени мнението често-ако разгледате добре всичките му мнения ще видите че те всички се обединяват в едно.... Има хубава тактика този човек и дано стигне до някъде...
цитирай
18. анонимен - Бесен съм...
27.05.2009 08:56
Много точно го каза друже, бесен съм, вбесен от антибългарската политика на сегашната тройна коалиция, ако зависеше от мен щяха до един да гният в затворите докато слънцето ни се превърне в супернова....
цитирай
19. krasunata - Когато някой иска да лапа, оставете го да преяде
28.05.2009 14:08
Някой беше казал, че Доган е преял с власт. С властта друго не може да се прави, освен да се преяжда. Рабле не е живял по нашите земи, но много добре е усетил този факт. Затова, когато някой поиска власт, дайте му я, всичката. И ако не му стига, дайте му още, докато се пренасити и тогава ще байганяса - като Бай Ганьо, ще легне и ще заспи преблаго и предълго, па може и да се гътне от задавяне. На никого не пожелавам такава смърт като на дядо Вазова - в компанията на хубава жена да се задавиш със зелен боб или преведено на политически език - по време на най-благия мандат да се задавиш с някоя и друга заплаха за етническия мир :D
цитирай
20. анонимен - оригиналът!
29.05.2009 12:59
Добро писание и анализ!
цитирай
21. sabydise - АТАКА-ПОБЕДА
29.05.2009 19:20
Това не е възможно...Вие луди ли сте...ДПС НЯМА да спечелят...Гарантирам....Да де,зависи после с кой ще се коалират...Иначе просто така няма да спечелят...Не се плашете толкова .....
цитирай
22. haralanov - Здравейте!
31.05.2009 21:43
Отдавна хвърлям по едно око на написаното от Вас!Това в рамките на шегата!Иначе доста добър анализ!Да не казвам,един от най-добрите,които съм чел през последните години!След Изборите или ще имаме някакви мижави надежди,или ще е за Имиграция и масови изтъпления по улиците и площадите!Всичко това,никак не се вързва с вече две и половина годишното ни членство в ЕС.И затова е и абсурдно до лудост!Търся свои обяснения,мисля си,взирам се в лицата но хората край мен,но всичко е толкова обезкуражаващо понякога!Ще гласувам за СИНЯТА КОАЛИЦИЯ!!!Останалото е от Дявола или Шейтана(по коалиционния партньор с интимните прегръдки).
цитирай
23. leroisalomon - Към Sabydise
01.06.2009 10:14
Да уточня, че както съм отбелязал в подзаглавието, победата на ДПС не е моя прогноза, а само политическа фикция. Тя не е невъзможна, но е само един от многото отворени варианти.
цитирай
24. leroisalomon - Ето и обяснението на резултатите от 7 юни 2009Г.
10.06.2009 15:00
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=3697&sectionid=5&id=0000901
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: leroisalomon
Категория: Политика
Прочетен: 1798617
Постинги: 165
Коментари: 570
Гласове: 1173
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031