Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2020 15:15 - На море в Луксозенец
Автор: manfredman Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2007 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Някогашното малко селце Лозенец, състоящо се от четири улици – една главна и три спомагателни, днес се е превърнало в курорт, наричан Луксозенец, заради бързо никнещите хотели, появилите се нови заведения и артистичната бохема, която предпочита да прекарва ваканциите си тук.
С две думи курортно селце с класическа главна улица, на която са подредени барове и заведения.
Презастрояването, както и по цялото ни Черноморие е факт. На обрасли с храсти поляни са изникнали нелепи постройки в различни цветове и с екзотични имена, призвани да дадат хотелски комфорт на туристите.
Лошото е, че до плажовете водят не черни пътища, а черни пътеки, осеяни с боклуци
Всички предимства на Луксозенец се изчерпват с четирите плажа: Централен, Оазис, Корал и Мечата дупка.
Тази година чадърите и шезлонгите на Централния плаж са безплатни, но по-добре да бяха платени, защото наглите селски чеда на България държаха денонощно плажни кърпи и хавлии, джапанки и полупразни бутилки с минерална вода за да пазят за себе си чадърите и шезлонгите, сякаш са ги платили за целия си престой на морето, така че, само два пъти успях да се добера до чадър и шезлонг.
На препълнения плаж цари простотия и мръсотия, десетки угарки от цигари, празни пластмасови и хартиени чаши от кафе, пикаещи направо на пясъка деца под благосклонния поглед на родителите, а от крайбрежното заведение се носи в един ритъм непрекъснат рап с текстове като: „Приготвих Упсарина, хайде да те водя на марина” и пр. Простотии, плюс кресливият глас на диджея.....
Извод: Българинът не заслужава нищо безплатно като услуга, даже демокрация не заслужава.
Относно заведенията.........на всички ни е ясно, че туристът на българското Черноморие трябва да се въоръжи с търпение заради обслужването. Посрещат те бавни сервитьори и отегчени сервитьорки с къси поли, които не се усмихват дори при получаване на бакшиши......
В Гърция е малко по-скъпо, но дали не си заслужава, въпреки PCR теста и QR кода?



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: manfredman
Категория: Лични дневници
Прочетен: 269189
Постинги: 303
Коментари: 167
Гласове: 259
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031