Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2013 17:52 - "Мисли прет-а-портe" - статия за бр. на L"EUROPEO озаглавен "Big Brother"
Автор: leroisalomon Категория: Политика   
Прочетен: 5190 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Иво Христов

Мисли прет-а-портe

В психотронната ера хората са сведени до биороботи с внушавани мисли.

В Русия ги „потеряшки”. Изгубени човечета. Хора без памет. Случаите са няколко десетки. Започват от 2000-ната година. Властта не прикрива проблема. Напротив. Обществената руска телевизия излъчва документални разследвания. Засега без резултат.

„Потеряшка” е невинното име за зомби. Намират въпросните люде безпомощни на някоя гара, в метрото, на стотици километри от дома им, неспособни да си спомнят кои са. Без документи. Често ограбени. Не помнят името, адреса и възрастта си. Не разпознават близките си. Затова пък обикновено са съхранили професионалните си умения. Един такъв зомби го интернирали в психиатрия, където дни наред  прекарвал кротко втренчен в телевизора. Веднъж му налетял един от пациентите. Той го тръшнал на земята с отработен жест. По-сетне открили, че е бивш командос.

Затова разплитането на кълбото обикновено започва от професията. Има ги всякакви: работници, банкови служители, учители, музиканти. Следователите не успяват да установят общият знаменател. Единственото сходство е възрастта: обикновено хора между 18 и 50, в добро клинично здраве.

Географията на зомбитата е съвсем объркваща. Случаи са регистрирани не само в Русия, но и в бившите републики. Някои са особено шокиращи. Петер Флек, руски германец, емигрирал в родината си. Заселил се в Пенеберг.  Веднъж  звъннал на съпругата си, че се прибира с мерцедеса. Колата намерили празна. След три седмици Петер се опомнил край град Камишин, в Русия. Показали го по телевизията и за късмет роднините му в Германия, попаднали на предаването. Никой не знае как е преминал две граници без документи. Когато го прибрали в Германия бил забравил немския.

Многозначителен е случаят на един работник от Осташков. Явил се сам в полицията, разказал, че някакви хора го държали насила в една вила. Друго не помнел, освен, че се казвал Александър Круглов. И него показали по телевизията, в популярното предаване „Жди меня”, което издирва изгубени роднини. Жена му го разпознала. Но той не я помнел. Името му обаче се оказало Юрий Баринов. А това означава, че самоличността му е била подменена без негово знание. Не по документи, а в собственото му съзнание!

Често зомбитата се събуждат, когато попадат на отражението си в огледало или прозорец. Сетне изпадат в депресия докато се опитват да си спомнят кои са. Рядко успяват. Някои, като Владимир от Севастопол, категорично отказват да си ровят в миналото и заживяват нов живот.

На телата на всички са открити следи от инжекции.

Дали светът на „Матрицата” е още фикция или вече реалност? Наивно е да се очаква отговор. Всеки намек за психотронни експерименти бързо бива таксуван като „теория на конспирацията”. Впрочем в едноименния филм параноичният герой на Мел Гибсън е зомби, дресиран да убива по команда на демиурзите си. Имат го за луд. Но се оказва прав!

В действителност има всички основания да се допусне, че психотронните технологии, обобщено понятие за всякакви научни манипулации на съзнанието, вече се намират в много напреднал стадий.

Случаят с руските „потеряшки” кара властите да мислят, че някои технологии дори са били приватизирани в посткомунистическия хаос и днес са в ръцете на неясни собственици.

Програми за контрол над съзнанието /Mind control/ се провеждат още в хитлеристка Германия, но без особен успех. След войната съюзниците разграбват пленената документация. В САЩ и СССР разработката на психотронни технологии започва почти едновременно, в края на 40-те.

За да остане скрит от общественото любопитство, американският проект MK-ULTRA е разделен на 149 програми във всички области на науката, възложени на разни лаборатории и университети. Координира ги проф. Сидни Готлиб, а медицинската част е под контрола на канадския проф. Камерън. Едва през 1974г. „Ню Йорк Таймс” пробива схемата и хвърля светлина върху част от ужасните технологии: нискочестотни взривове за изтриване на паметта, технология за парцелиране на мозъка, която обособява две личности /алтери/ в един човек и дори имплантиране на чипове за обуздаване на волята /пионер тук е испанецът Хосе Делгадо/. Вестникът е обект на съдебни преследвания за „разгласяване на класифицирана информация”. Чак през 1995г. президентът Бил Клинтън негласно признава съществуването на програмата с публичното си извинение към жертвите на експериментите по MK-ULTRA. Някои от тях към момента на експериментите са били деца с увреждания, използвани като опитни зайчета със съгласието на родителите, залъгвани с надежди за изцеление.

Руската програма за психотронни изследвания тъне в дълбока тайна до падането на комунизма, но отсетне част от нея изплува наяве.

Оглавява я академик Игор Смирнов, комуто ЦРУ дава прозвището Д-р Стрейнджлав, по името на героя от филма на Стенли Кубрик. През 80-те финансирането на института му достига астрономическата сума от 500 милиона рубли. Маина Поляченко, сътрудничка на официално закритата днес Психофизиологическа лаборатория на КГБ, има дързостта да разкрие пред пресата част от истината. Според нея в последните години на комунизма учените са много близо до решаването на капиталната задача: да управляват от дистанция поведението на големи маси хора. Разработени са психогенератори, излъчватели на различни радио- и електромагнитни импулси, които влияят на човешкото поведение. В едно армейско поделение край Новосибирск успяват да приспят целия личен състав с подобен генератор. По-късно нищо неподозиращите войници се жалват от главоболие.

Във фармацевтичните лаборатории пък изобретяват аерозол за потискане на волята. Нищожен обем от него превръща човека в зомби, изпълняващо чужди команди. Ефектът трае повече от час.

През 1991г., в навечерието на рухването на СССР, психотронната програма е официално прекратена с аргумента, че е безрезултатна. Според мнозина обаче причината е тъкмо обратната: разработени са опасни технологии, които шокират политическата върхушка. Академик Смирнов създава нова наука с благовидното име психоекология, но в интервю предупреждава:  „Усъвършенстването на психотрониката може да я превърне в по-страшно оръжие от атомната бомба. С нея може да се управлява поведението на хората, като се отварят душите им, подобно на консервни кутии, а в мозъка им се влива съдържанието, заложено в генератора.”

Елена Русалкина, учен от института на Смирнов и съпруга на академика, разкрива принципа на въздействие: „всеки орган на човешкото тяло има свой честотен импулс и, когато на него се въздейства от разстояние с генератор на същата честота, той влиза в резонанс. Така може да се порази конкретен орган: мозък, сърце, бъбреци. Умственоразстроените имат нарушена честота на мозъка. Но при външно въздействие от 20 Hz дори нормалният мозък изпитва повишена тревога, при 2Hz – крайна потиснатост”. На невярващите погледи на журналистите, Русалкина отговаря убедително: „нима не сте виждали в магазините  обикновени генератори на ултразвук за борба с гризачи?! Принципът е същият!”

Друга изумителна разработка на академик Смирнов е системата за психологическо сондиране. Апаратът, наречен Mindreader представлява компютърна програма за психосемантичен анализ. Пред очите на сондирания преминават неясни образи, а в ушите му – поток от звуци. В екранните образи обаче са вмъкнати кадри, а в звуците са модулирани думи и цели изречения, съдържащи различни послания – насилие, кражба, похот. Мозъкът възприема и двете, без да си дава сметка. Датчици отчитат реакциите на организма на тези недоловими дразнения. Mindreader широко се използва от специалните служби за откриване на терористи, но дори от работодатели, при наемане на нови служители. В специалните служби Mindreader позволява да се пресеят садисти, наркомани и неустоичиви кандидати преди наемането им на работа. Спрямо него детекторът на лъжата е овехтяла технология.

По мнението на специалисти различни психотронни разработки се използват масово в момента. Някои случаи стават публично достояние. Като разкритието на инженер Роджър Толкис, че фирмата му създала и продала на един калифорнийски затвор честотен генератор, който потиска агресията у затворниците.  

Не е изненадващо, че много от учените, ангажирани с психотронни изследвания умират млади, при неясни обстоятелства. Да речем проф. Франк Олсън /1953г./, водещ учен по американската програма MK-ULTRA, се самоубива със скок от петия етаж на хотел в Манхатън.

Но смъртта на академик Смирнов е предшествана от зловеща завръзка. Славата му става публична през 90-те, най-вече заради експериментите му по внушаване на мисли, които интересуват както политиците, така и експертите по ПР и реклама.

Смирнов сравнява медицинските си психотронни разработки с кухненски нож: „с него можеш да режеш салам, но и да заколиш някого”. Академикът е потресен от резултатите на дълбокото психосондиране на пациентите. Оказва се, че важни думи като „Бог”, „милост”, „любов” не извикват особена реакция у никого, дори у изследваните свещеници. Рекламните послания обаче рязко активират организма на телевизионния зрител. В последните години Смирнов е изявен привърженик на телевизионната цензура, която счита за необходимост. „Преди лудите вярваха, че ги облъчват съседите или извънземните, днес повечето са убедени, че вредното въздействие идва от екрана и съм склонен да се съглася с тях”, споделя той.

През 2004г. той патентова продукта, наречен „ОМОФОР”, венец на изследванията му, който определя като „универсален ключ към човешката психика”. Пред колеги Смирнов обяснява, че програмата сондира всички вътрешни ресурси на организма и позволява „психокорекции”, сиреч преки, технически вмешателства в психиката. Но на пресконференция пред журналисти академикът с покруса признава, че дискът е бил откраднат от офиса му и вероятно е бил пиратиран в разни копия. При копирането програмата ще претърпи поне 30% увреждания, а с нея на теория може да се произвеждат дори камикадзета или дирижирани убийци, тревожно доверява Смирнов на обкръжението си.

Умира дни по-късно, в дома си, на едва 54-годишна възраст. Съдебните медици не установяват ясна причина за смъртта му.

Гласувай:
4Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: leroisalomon
Категория: Политика
Прочетен: 1664155
Постинги: 163
Коментари: 567
Гласове: 1079
Календар
«  Август, 2022  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031