Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2013 21:27 - НОВИ БЕЗУМНИ ИДЕИ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ
Автор: antonchakarov Категория: Политика   
Прочетен: 1272 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вече оставам с убеждението, че управляващите, или поне част от тях, правят всичко възможно, за ДА ФАЛИРА ДЪРЖАВАТА, която управляват - нашата РОДИНА. Вероятно и тук пак се е  намесила "световната конспирация".  Почти всеки ден научаваме за някаква нова идея, която ще измъкне като по чудо затъналата в бедност страна.

Най-новата и най-странна е тази за непознатата досега роля на "приемни семейства, които ще се грижат за възрастни хора без роднини".  И това щяло да се регламентира в новия закон за възрастните хора...  Въпросите щели да се разрешат по предложение на пенсионерските клубове.  После в наредба щели да разпишат на какви критерии трябва да отговарят т. н. "приемни семейства". И  размерът на "финансирането, което ще получават за грижите за възрастни хора".  Явно това е най-лесният въпрос и затова е оставен за края  -  финансовият министър се чуди какво да прави с натрупаните купища пари... И в "левицата" били на мнение, че условията трябва да са както тези по трудовите договори с "професионалните" приемни родители за сираци. Освен поемането на издръжката за живот от държавата, родителите /интересно, написано е без кавички/  да получават възнаграждение, равно на 150 на сто от минималната работна заплата.

И това съобщила шефката на социалната комисия на парламента Корнелия Нинова. Досега мислех, че тя има понятие и не се рее в небесата, а има впечатления от ежедневието на гражданите. Но явно съм се лъгал. Очевидно партията й БСП се готви за предсрочни избори и затова дават мило за драго в обещания  за "светло бъдеще", на каквито сме свикнали. С този "проект" ще се намали безработицата, с месечна заплата 465 лв., а от Нова година дори с изгледи за 510 лв.,  може би и медицински работници ще се прехвърлят в тази нова "професия".  Нинова  успокои, че приемните родители  нямало да имат права върху пенсиите и наследството на "питомците" си. Мислех, че тя е юристка, но щом като си е представяла, че може да има и такъв абсурд, съм се лъгал. Цяла подигравка е обещанието минималната пенсия да се повиши с 3 на сто /цели 4.50 лева/ и то от 1 юли 2014 г., вместо пенсиите да са в размер за сносен живот на старини. А не да се поощряват с луди пари готовановци.

Подобно е и "намаляването на безработицата " с включване на безработни в курсове за професионално обучение и то за 6 месеца и дори за една година със заплата. Че дори се плаща и на работниците, които ги обучават. Чух дори за странната специалност за тях "стажант-археолог"!... Това народът отдавна е назовал  "Наливане от пусто в празно."
Днес във вестник пише, че 40-годишен влязал в класна стая с кол и се нахвърлил върху учителката, защото не давала бележка на детето му да получи детски добавки, защото не посещавало занятията. Прав е социалният министър, че с увеличаването на разните добавки и помощи безотговорни лица превърнаха в професия понятието "безработен" и нямат намерение да работят, а да лежат на готово. Защото получават повече от работещите. Днес вече се повдигна и въпросът да се изплащат "помощи за вода" на тези, които ще плащат повече пари при предстоящо повишение на цената й с 40 на сто...

Управлението на една държава не е лесна работа. Трябват и ЗНАНИЯ в много области. Калинките продължават да са във властта, но вредите за държавата са огромни. И трябва да има и морал във всичко, а не само ламтеж  за  пари!

Антон ЧАКЪРОВ,  адвокат     
28.10.2013

 

 





Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: antonchakarov
Категория: Политика
Прочетен: 298623
Постинги: 134
Коментари: 84
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930