Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2022 07:01 - © Във Вашингтон решават как да разчленят Русия – в Тексас искат отделяне от съюза
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2466 Коментари: 6 Гласове:
9

Последна промяна: 02.07.2022 07:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
02.07.2022г.

     И тъй като не знаят как да се справят с Руската федерация, в Съединените щати отново реанимирали идеята за "деколонизация" на Русия. Правителството на Пръдливия Забраванко инициирало дискусии. Според отвъдморските стратези прогресивното човечество има "морална и стратегическа" нужда да раздели Русия на няколко отделни държави.
image

Мокрите сънища на янките 

Артилерийската подготовка беше проведена от Петата колона – през изминалата седмица тази тема подробно е "разработена" в Telegram канала от статусни либерали и навалници.
Напоследък всички се смеят на този план. От привържениците на възстановяването на СССР до мухлясали "демократи", останали от времето на перестройката. Дори запалените теоретици на конспирацията предпочитат вече да не говорят за възможността да се раздели Руската федерация, за да не ги смятат за луди. Е : us–американските парламентаристи не се смущават  като неадекватни. И дори публикуваха карта на разпиляването на "независими републики".
Пълното име на историческото събитие е онлайн конференцията "Деколонизация на Русия : морален и стратегически императив" и се провежда от контролираната от правителството на САЩ Комисия за сигурност и сътрудничество в Европа (КССЕ), известна още като Хелзинкската комисия. Основната цел е да се възстанови справедливостта спрямо "потиснатите народи", представлявани от удмуртите, бурятите, марийците и представители на други националности, които сега необезпокоявани населяват Руската федерация.
Според организаторите на конференцията "време е да се вземе предвид, че Москва запазва господството си над много коренни неруски народи в границите на своята държава. Време е да видим жестокостта, с която Кремъл потиска тяхното национално самоизразяване и самоопределение. И следователно "дискусията за това как да "деколонизираме" Русия отдавна е закъсняла", тъй като тя е "законният наследник на Съветския съюз, който криеше колониалните си амбиции под антиимпериалистическа и антикапиталистическа реторика". Характерно е, че това се отнася конкретно за "неотложната нужда" от разделяне на Русия по "чисто морални и стратегически" причини.
Постепенно реториката преминава от груба до безумна : "Варварските военни действия на Русия в Украйна, а преди това в Сирия, Либия, Грузия и Чечения, демонстрираха пред целия свят порочните и жестоки имперски нрави на Руската федерация.
Янките не са пионери. Разделянето на Русия на части, е несполучлива инициатива на наглосаксонците от почти двеста години. Хенри Джон Темпъл, лорд Палмерстън през 1830 година заявява, че турското поражение и сключването на Адрианополския мир, благоприятен за Русия, създават опасност от появата на руски войски в Турция и разширяването на руската граница в южна посока, което не отговаря на британските интереси. За Палмерстън пускането на Русия в Константинопол означаваше отваряне за нея на пътя към Индия, а за Британия загубата на Индия означаваше да се превърне в малка европейска държава като Холандия и Белгия. И то след като Британия "владее моретата"? Невъзможно!
image

Англия се "разпорежда" с целостта на Руската империя 

US–Америка възприема реториката на Палмерстън, желанието да върви напред с малки стъпки, да действа чрез полезни идиоти и, ако е възможно, "да го играе" като мирови съдия.
Директива на Съвета за сигурност на САЩ SC 20/1 от 1948 година гласи : "Първата цел е унищожаването на съветската сфера на влияние в Източна Европа, което се постига чрез икономическо проникване. Втората цел е да се променят границите на Съветския съюз и да се отделят от него преди всичко балтийските страни и Украйна. За тази цел трябва да се насърчават и инициират всякакви сепаратистки движения в Съветския съюз, тъй като сепаратистки движения, правилно организирани, са най-доброто средство за унищожаване на съветската власт и разчленяване на СССР. Третата цел е, независимо какво ще бъде антикомунистическото правителство на идващата Русия (разбира се, приятелска на САЩ), тя винаги трябва да има само ограничен военен потенциал и да бъде в състояние на пълна икономическа зависимост от Съединените щати.
Е, постигнаха го при Горбачов и Елцин.
Така в началото на украинския конфликт САЩ твърдяха, че целта им е да отслабят колкото е възможно повече руските сили, свеждайки военната операция до мирни преговори. След седмици обаче Държавният департамент заговори за смяна на режима в Москва.
В крайна сметка руснаците трябва да бъдат освободени от "диктатора" Путин, за да жънат същите плодове на демокрацията като останалия "свободен свят". А "свободен свят" се наричат ​​страните, които са се подчинили на US–Америка и които тя обича за това".
image

Една от многото карти на фантазьори, мечтаещи Русия да бъде разделена на множество малки държави 

Да. Но това има и положителни за Руската федерация страни в демарша на us–политиците. Руските либерали предприеха "coming out" като подкрепиха идеята за "деколонизация" и окончателно решиха своя политически избор. Те вече не са опозиция, те са врагове.
Оттук–нататък либералите и техните последователи в Русия трябва да се борят не с убеждаване, а с прилагането на съответния член от Наказателния кодекс, който предвижда отговорност за публични призиви за действия, насочени към нарушаване на териториалната цялост на Руската федерация.
Както за казвали древните римляни «Praemonitus, praemunitus» – Предупреденият е въоръжен.
Който копае гроб другиму, сам пада в него, пък е казал друг един народ.
image

Освен гроба за Руската федерация белите колонизатори от Стара Европа изкопаха гроб и за местното население – индианците 

"Съгласно раздел 1, дял 1 от Конституцията на Тексас, федералното правителство е нарушило нашето право на местно самоуправление. Правата на Тексас да внася поправки се игнорират, отхвърлят и анулират. Тексас (Щата на самотната звезда) си запазва правото да се отдели от Съединените щати и законодателната власт на Тексас следва  да организира референдум за изпълнение на тази цел", се казва в документа за сецесия "Суверенитетът на щата", приет в края на конгреса – конгреса на победителите – на тексаския клон на Републиканската партия в Хюстън. Местните законодатели са призовани да "приемат законопроект на следващата сесия, изискващ общ референдум за хората на Тексас през 2023 година, за да се определи дали щатът трябва да възвърне статута си на независима държава" 
image

Конгресът не признава и Пръдливият Забраванко за президент на съюза :
"Ние отхвърляме одобрените резултати от президентските избори през 2020 година и сме убедени, че изпълняващият длъжността президент Джоузеф Байдън не е бил легитимно избран от народа на Съединените щати", се казва още в резолюцията.
"Когато мислим за Съединените щати, правим фундаментална грешка, представяйки ги като единна нация, мраморна смес от "червени" и "сини" граждани. Но всъщност ние никога не сме били единна нация. Ние сме по–скоро федерална република, състояща се от две нации – синя и червена. Това не е метафора; това е географска и историческа реалност", цитира се заключението на председателя на проекта "Analyst Institute" Майкъл Подхорцер в статия от главния редактор на The Atlantic Роналд Браунщайн.
От привържениците на независимостта на Тексас в някой тексаски бар можете да чуете истории за това как янките са окупирали тази плодородна земя и че Тексас е единственият щат, който е станал част от Съединените щати като "международно призната държава", следователно има специални права и трябва да възвърнат независимостта си, ако "комунистите във Вашингтон" напълно пощръклеят и глупаво сгазят лука.
Съществува зловещо индианско пророчество в американската история наречено 
"Проклятието на Текумзе"
image
Според легендата умиращият вожд на индианското племе шоуни  Текумзе,
вожд на голямата племенна конфедерация (известна като "Конфедерацията на Текумзе"), която се противопоставя на САЩ по време на "Войната на Текумзе", е проклел бледоликите заради нарушаването на договорите от тяхна страна. Проклятието се състои в това, че всеки американски президент, избран в година, завършваща на цифрата 0, ще умре или ще бъде убит преди завършване на президентския му мандат. Досега са се отървали само Роналд Рейгън след опит за покушение и ранен с 3 куршума и Джордж Буш – младши поради проваления план на 11 септември 2001 година да бъде взривен и самолет в Белия дом. Някои смятат този провал като признак, че силата на проклятието е изчезнала. Сега на ред е Джо Байдън – избран през 2020 година.

image

Ако не вярвате, чуйте Владимир Волфович Жириновски, лека му пръст. Малко преди смъртта си лидерът на ЛДПР говори в ефира на партийния канал в YouTube и каза, че Америка я чака разпадане по схемата на СССР :
"Има шанс Америка да изчезне до 2024 година", са неговите думи.
А Владимир Волфович е известен "пророк", чиито предсказания често се сбъдват. Например, политикът, който почина през април, позна датата на началото на СВО в Украйна до един час и също така заяви, че Зеленски ще стане последният президент на Украйна, след което тя ще престане да съществува като независима държава.
image

Владимир Волфович Жириновски 

Тука можете да прочетете за сбъднатите пророчества на Владимир Волфович – https://thebulgariantimes.com/9-%D1%81%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%96%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8/
https://www.kp.ru/daily/27379.3/4571439/

image
Лидерът на ЛДПР беше готов да съкрушава противниците си не само с портокалов сок
 

https://svpressa.ru/blogs/article/338236/
https://www.fondsk.ru/news/2022/06/27/v-amerike-reshajut-kak-raschlenit-rossiju-56534.html
https://vz.ru/news/2022/6/21/1164076.html
https://vz.ru/news/2022/6/26/1164840.html
https://vz.ru/politics/2022/6/23/1164121.html
https://www.lentata.com/page_20517.html
https://lupa.bg/news/amerikanskite-prezidenti-proklyatieto-na-tekumze_99079news.html
https://zugunder.com/index.php?topic=355543.0



Тагове:   Америка,   YouTube,   Москва,   вашингтон,   резолюция,   независимост,   референдум,   Русия,   СССР,   Турция,   Путин,   Индия,   Съветския съюз,   Сирия,   Либия,   Тексас,   Роналд Рейгън,   белия дом,   Конгресът,   суверенитет,   Държавният департамент,   Съединени щати,   Владимир Жириновски,   стара европа,   петата колона,   Джоузеф Байдън,   Руската федерация,   разчленяване,   лдпр,   текумзе,   лорд палмерстън,   The Atlantic,   Джордж Буш – младши,   2 юли,   US–Америка,   Русия в Украйна,   Telegram канала,   статусни либерали и навалници,   конференцията Деколонизация на Русия морален и стратегически императив,   контролираната от правителството на САЩ Комисия за сигурност и сътрудничество в Европа КССЕ,   Хелзинкската комисия,   Грузия и Чечения,   Хенри Джон Темпъл,   Адрианополския мир,   Русия в Константинопол,   Холандия и Белгия,   Директива на Съвета за сигурност на САЩ,   Горбачов и Елцин,   «Praemonitus,   praemunitus»Предупреденият е въоръжен,   Конституцията на Тексас,   Републиканската партия в Хюстън,   проекта Analyst Institute,   Конфедерацията на Текумзе,   Войната на Текумзе,   Владимир Волфович Жириновски,


Гласувай:
9


Вълнообразно


1. nedovolen - Преди 6 пРезидентски мандати Русия ...
02.07.2022 07:42
Преди 6 пРезидентски мандати Русия бе обхваната от центробежни сили. Сега са центростремителни.
Центробежните са се преместили в западното полушарие.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
02.07.2022 07:59
Има такава инверсия.
цитирай
3. vencivaleri1951 - То и Хегел го е казал
02.07.2022 08:53
-Човечеството, светът се развиват в спирала. Територии на ранни цивилизации, днес са пустош и развалини Англия наиситина е не голяма държава-сравнима с България по територия-120000км2, а и ние сме отломки на силна някога държава
Лошото е че човекът не се учи от грешките на другите, дори и от собствените си.
Прави едно и също в очакване на различен резултат-няма как да стане
Ако проследим историята на Русия/защото за нея е думата/, тя винаги закъснява с действията си. След това наваксва, но сама си създава препятствия.
Затова и Бисмарк казва, че руснаците бавно запрягат, но бързо пристигат.
С Украйна трябваше да решат проблемите още през 2014 г, когато украинците нямаха тази армия, нямаха тези надъхани млади хора. Там има не само териториално разделение/За Русия-против Русия/, но и поколенческо-родители подават молба за руско гражданство-деца се записват н нац-батальоните.
цитирай
4. mt46 - ...
02.07.2022 12:20
Нека първо САЩ да върнат земите на индианците!...
цитирай
5. kvg55 - До 3. vencivaleri1951
02.07.2022 13:27
Русия отново е в авангарда на световния социален прогрес. Наглосаксите от Великата харта на свободите насам не могат да се похвалят с принос към свободите на човечеството. Тяхно дело е колонизацията и ограбването на другите народи. Победата на Съветския във Втората световна война и създаването на социалистическия лагер стимулира национално–освободителните движения. Днес светът се задъхва от икономическата примка на наглосаксите, която Русия и Китай разкъсват.
цитирай
6. kvg55 - До 4. mt46
02.07.2022 13:32
Не са само индианците. И аборигените в Австралия, и маорите в Новозеландия, и зулусите в Южна Африка.
цитирай
7. missana - Подобни планове за разпад на Русия има отдавна. Те се активизираха много
03.07.2022 00:01
в началото на 90-те години. У нас застъпник на тази теза беше Соломон Паси. Той лансира /в съавторство/ във в.168 часа тезата за предстоящ разпад на Русия на 3 държави. Прогнозата беше краткосрочна, т.е. Паси предвиждаше нейното сбъдване в рамките на една петилетка. Ако пияндурникът Елцин бе продължил да управлява, сигурно точно така и щеше да се случи. Поне досега - близо 20 години, откакто бе направена, тази прогноза не се сбъдна.

Американците имат много тежка кармична обремененост заради индианците и заради негрите. Наближава денят на страшния съд за тях. Ще видим какво точно им е отредил всемогъщият Бог.
цитирай
8. kvg55 - До 7. missana
03.07.2022 08:46
Сополан Паси е такова вредно за България човече, как можа да се пръкне?
Относно "тежката кармична обремененост" на янките си изключително прав.
В us–американското общество предстоят тектонични процеси.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5865156
Постинги: 2831
Коментари: 26063
Гласове: 34380
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930